Lotte Kjær

Jeg har boet i Ribe hele mit liv og. Jeg savner det flade land og alt, hvad der ellers karakteriserer vores hjemegn, når jeg er andre steder i verden.
Havet og specielt Vadehavet har altid fascineret mig meget. Ligegyldigt om det var foråret med de forsigtige farver, sommeren med solskin eller vinteren med dens mere barske islæt.
Nu har jeg det næsten lige udenfor døren.
Vi bor på præstegården i V. Vedsted.
Det, der først og fremmest slog mig, da jeg sad med smykkestenene i hånden, og solens stråler lyste dem op, var, at her kunne du jo se, naturen indeholdt i en sten.
De grønne/ blå og røde farver i flourit var som havet, himmelen og marsken.
De brungule nuancer i Botswana agaten var stranden og vaden. Bjergkrystallen var isblomster på ruden eller isen på vandet og ikke mindst Turkisen, der giver en varme, der er funderet alt det grønne i naturen.
Således er der mange oplevelser at få og refleksioner at gøre, når man arbejder med smykkesten.
Til mine kæder har jeg brugt Tigertail, da min erfaring siger mig, at det er det mest holdbare. Metaldelene er alle Sterling sølv eller Karen Hill Tribe sølv. Stenene finder jeg rundt omkring i verden, hvor der er mulighed for at købe dem. Jeg er begyndt at importere ferskvands perler fra Kina. Der er et meget stort udvalg og langt flere muligheder for at få unikke og spændende perler. Alle mine kæder er unikke.

  
 
 
 

                   Tilbage